netherlands germany france united-kingdom

STX cyclus komt er aan.

21 May 2021    •    Share this article

8-11 juli save the date! Cyclus bij JV-Horses in Wuustwezel.

Vanaf 9 juni kunnen amateursporters eindelijk deelnemen aan wedstrijden. De voorbije trainingssessies enerzijds en de profwedstrijden anderzijds hebben ervoor gezorgd dat iedereen zich heeft kunnen klaarstomen om gezwind te starten aan de STX Cyclus voor Jonge Paarden.

Dit jaar is het opnieuw een uitgestelde start voor de jonge paarden en dus zijn er wederom wijzigingen aangebracht aan het originele concept.  Met deze wijzigingen willen we vooral vermijden dat er marathonwedstrijden zouden zijn en willen we tevens iedereen de kans geven om verschillende jaargangen op één dag te combineren.  We overlopen ze in een notedop.

  • De STX Cyclus zal lopen over 6 weekends, ingedeeld in twee blokken met na de eerste drie weekends een weekend rust.
  • Tijdens de eerste drie weekends worden er cyclussen georganiseerd op twee locaties.  Deze twee wedstrijden krijgen een ander programma, met een lange cyclus (met inbegrip van de 7-jarigen) op plaats A en een korte cyclus (zonder 7-jarigen) op plaats B.  Een jong paard mag per weekend maar aan één cyclusproef deelnemen (tenzij het gaat over nevenproeven).
  • Indien er twee wedstrijden zijn op één weekend zullen de richtlijnen voor de parcoursbouwers ervoor zorgen dat op beide locaties een evenwaardig niveau, volgens de verwachtingen van het moment, gegarandeerd wordt.
  • De kalender ziet eruit als volgt :

Weekend 1

10-13 juni

Kuringen

Cyclus LANG – Paardensport Vlaanderen

 

11-13 juni

Baudour

Cyclus KORT - LEWB

Weekend 2

17-20 juni

Basecles

Cyclus LANG – LEWB

 

18-20 juni

Vosselare

Cyclus KORT – Paardensport Vlaanderen

Weekend 3

24-27 juni

Ternat

Cyclus LANG – Paardensport Vlaanderen

 

25-27 juni

Welkenraedt

Cyclus KORT – LEWB

 

 

 

 

Weekend 4

8-11 juli

Wuustwezel

Cyclus – Paardensport Vlaanderen

Weekend 5

15-18 juli

Waregem

Cyclus – Paardensport Vlaanderen

Weekend 6

22-25 juli

Gesves

Cyclus – LEWB

  • In de loop van blok 1 zullen er desgevallend extra cyclussen toegevoegd worden voor blok 2 indien de aantallen dit vereisen.
  • Daarnaast wordt er volgens een vast programma gewerkt, zowel voor de “LANGE” cyclus als voor de “KORTE” cyclus.  Deze benadering geeft veel mogelijkheden voor de deelnemende ruiters.

CYCLUSPROGRAMMA “LANG”

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

Silver

250

4-jaar

100

5-jaar

200

6-jaar

150

4-jaar

100

5-jaar

200

6-jaar

100

7-jaar

150

CYCLUSPROGRAMMA “KORT”

 

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

 

 

Silver

250

4-jaar

150

5-jaar

150

 

 

4-jaar

100

5-jaar

150

6-jaar

150

 
  • Door deze aangepaste kalender en programma’s is er voldoende flexibiliteit en plaats voor iedereen en daarom moeten we toch benadrukken dat vol ook vol is en dat we geen verschuivingen tussen wedstrijden zullen kunnen doen.
  • Door de spreiding op verschillende locaties hebben we dit jaar uitzonderlijk niet de mogelijkheid om de hengsten gebundeld op een vast moment te laten lopen.
  • Voor de einduitslag van de cyclus worden de zes resultaten van alle weekends in aanmerking genomen.
  • Volgende aantallen worden momenteel ingepland voor de selectie van het BK Jonge Paarden
    • 4-jarigen : 150 paarden
    • 5-jarigen : 200 paarden
    • 6-jarigen : 180 paarden
  • Bij de 4- en 5-jarigen leveren 4 foutloze omlopen automatisch een selectie op voor BK Gesves, op voorwaarde dat minimaal 2 van de foutloze omlopen behaald werden in blok 2 van de cyclus.

Naast deze ingrijpende vernieuwingen willen we blijven benadrukken dat zowel de prof, de semi-prof als de amateur van harte welkom is op al deze wedstrijden en dat we door deze aanpassingen de nodige kwaliteit in de opleiding van de paarden willen garanderen voor iedereen.  Omwille van de toegankelijkheid zullen er dit jaar eveneens geen basisinschrijvingen zijn voor de STX Cyclus.

De inschrijvingen openen telkens op dinsdagavond 24u00 de week voorafgaand aan elke wedstrijd !  Zo zullen de eerste inschrijvingen geopend worden op dinsdagavond 1 juni 2021 (24u00) !

In de opstart van de competitie zal publiek nog niet aanwezig kunnen zijn op de wedstrijden.  Om daaraan tegemoet te komen is er een samenwerking met ClipMyHorse en zullen ook alle resultaten live te volgen zijn via Equipe (Vlaanderen) en Equiscore (Wallonië).

We kijken er al naar uit om de toekomstige topsporttalenten vanuit onze rijke Belgische fokkerij te mogen begroeten op HET verzamelmoment voor de youngsters, de STX Cyclus voor Jonge Paarden, het historisch kwaliteitscircuit !

https://www.paardensport.vlaanderen/nl/nieuws/Jumping-De-STX-cyclus-komt-eraan

 

Subscribe to our Newsletter
* Required

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more?